Til øko-producenter


De økologiske fødevarefællesskaber i Danmark har skabt en bæredygtig foreningsmodel, hvor forbrugere og økologiske producenter er i direkte kontakt med hinanden.

 

Fødevarefællesskaberne er i dag et reelt alternativ til detailhandlens konventionelle indkøbsmodeller. Det er vi blandt andet på den måde, vi samarbejder med de økologiske producenter på. 

  • Vi presser ikke prisen på vores producenter ved at spille dem ud mod hinanden.
  • Vi er loyale overfor vores producenter og indgår tillidsfulde aftaler med dem.
  • Vi lever op til vores forpligtigelser og betaler prisen til tiden.
  • Til gengæld forventer vi fair priser og klasse 1 varer fra dem.

Fødevarefællesskaberne er opstået på baggrund af en voksende bevidsthed omkring grønne værdier; bæredygtighed, økologi, den personlige relation til naturen og det økologiske landbrug. Det er denne bevidsthed og behovet for at handle på den, der er den altoverskyggende motivation for fødevarefællesskabernes virke. Når fødevarefællesskaberne indgår i samarbejdsrelationer med de økologiske producenter, så baserer de deres valg og fremgangsmåde ud fra nogle underliggende værdier. Det kan fx være, at de har opstillet en radius model og kun vil aftage varer indenfor den radius, eller måske har de nogle principper om kun at modtage varer fra drivhuse, der kun er opvarmet og oplyst med vedvarende energikilder.

På kortet over økologiske fødevarefællesskaber i Danmark kan du finde det nærmeste økologiske fødevarefællesskab i dit lokalområde.